Whitepapers

Claims zeggen iets over de samenstelling en unieke eigenschappen van een product. Claims verleiden daarmee tot het kiezen van jouw producten. Het maken van juiste claims is complex aangezien we te maken hebben met uitgebreide Europese regelgeving. Dit whitepaper legt uit hoe het krachtenveld rondom claims eruitziet en hoe jouw merk zich daar in kan onderscheiden.

Lees de whitepaper “Werken met voedingsclaims, waar let je op?

.

Botanical claims hebben een aparte positie in de Europese claims regelgeving. Het werken met Botanicals eist net wat meer detail om je consumenten communicatie op een correcte manier uit te voeren. Deze whitepaper geeft een beknopt inzicht over een bijzondere uitzonderings situatie, de Botanicals on hold situatie.

Lees de whitepaper “Botanical claims – on hold situatie”

.

Er wordt erg veel gesproken over het Nutri-Score voedselkeuzelogo. Voor Nederland is besloten dat we dit logo in 2021 ook op onze producten gaan zien. Wel wordt gediscussieerd over aanpassingen in de rekenlogica van dit logo. Moeten producenten gewoon even wachten tot het ingevoerd wordt, of is het raadzaam om nu al te begrijpen wat er precies op ons afkomt? 

Lees de whitepaper “Nutri-Score in Nederland, wat kunnen we verwachten?

.

Met Covid-19 is er een verhoogde aandacht voor producten die claims maken over een betere immuunfunctie. Die aandacht van consumenten vraagt van producenten om te overwegen of je dit soort claims wellicht moet gaan toepassen voor je producten. In deze whitepaper licht ik dit onderwerp toe, waarbij ik me vooral zal richten op claims voor voedingsmiddelen in de Nederlandse markt.

Lees de whitepaper “Claims over immuniteit, hoe zou dat werken?