Scoring Solutions

Onafhankelijk advies voor bedrijven

Ik ben Frans van der Sman, eigenaar van Scoring Solutions. Als voedingskundig / regulatory adviseur lever ik oplossingen die scoren door echte waarde toe te voegen voor mijn klanten in voeding en supplementen.

Mijn expertise richt zich op voedings- en gezondheidsclaims, maar ook op voedselkeuzelogo’s, productverbetering en portfolio analyses.

Ik ben rustig en betrouwbaar en werk graag samen met professionals. Ik krijg energie door samen met marketing de grenzen van regelgeving op te zoeken. Bedrijven kunnen mijn expertise inzetten voor enkele uren, maar ook voor interim opdrachten, bijvoorbeeld een half jaar full time. Onder ‘Manier van werken’ vind je zeker een oplossing die je verder helpt.

Herken je dit?

Je product heeft unieke voordelen die je betrouwbaar wilt overbrengen aan de consument. Je wilt claims die aantrekkelijk zijn, maar dat is lastig door de ingewikkelde regelgeving. Daarnaast denken consumenten niet altijd op dezelfde manier over claims.

Je wilt absoluut niet dat jouw consument, een consumentenorganisatie of zelfs de NVWA je beschuldigt van het maken van misleidende claims, omdat je blijkbaar ergens – zonder te beseffen – een grens hebt overschreden.

Wanneer gaat jouw verleiding te ver en wordt het misleiden? Hoe bepaal je waar de grens ligt? In ons vakgebied is het belangrijk om deze grens bewust op te zoeken, zodat je product zich kan onderscheiden in het schap.

Claims regelgeving is inderdaad lastig, maar zeker niet onmogelijk. Ik kan je zelfs laten zien dat de regelgeving je kan helpen omdat het voor elke producent een eerlijk en helder werkveld creëert. Als je de weg kent, máákt regelgeving juist kansen.

Heb je twijfels over je claim? Stuur deze dan naar mij op. Ik kan je vaak snel vertellen of er enig risico is. Een snelle check is gratis. Als ik je hiermee verder kan helpen, doe ik dat graag!